onsdag, 14 oktober 2015 17:46

Mario Golf

Skrivet av

Så var det dags att recensera det gamla spelet Mario Golf till Game Boy Color.

Mario GolfDe började med PlayStation. Sedan var det Nintendo 64. Och nu har även Camelot gjort ett golfspel till Game Boy.

När Mario inte är upptagen med att rädda Peach brukar han koppla av med golf. Med åren har han blivit riktigt skicklig. Några av karaktärerna i Mario Golf anser till och med att han är den bästa golfaren någonsin. Man väljer sitt motstånd med omsorg och man måste göra sig förtjänt att möta honom.

Till att börja med gäller det att besegra de fyra klubbmästarna på deras respektive banor. För att lyckas med det måste man lyssna på tipsen som man får av karaktärerna man ,möter och samla erfarenhetspoäng. När man har fått tillräckligt med erfarenhetspoäng går ens spelare upp en nivå, vilket i praktiken betyder att han eller hon kan slå hårdare och mer precist.

Förutom turneringarna får man erfarenhetspoäng när man spelar enstaka matcher och går ut på på en valfri bana i Stroke Mode. Och om man behöver öva är det bara att välja någon av banorna och träna tills batterierna i Game Boyen tar slut.

Som väntat går det inte att variera spelet lika mycket som i Nintendo 64-versionen. Antalet klubbor är färre och spelarna har inte lika utpräglade egenskaper. Men i övrigt är det inte så mycket som skiljer spelen åt. Det är fortfarande enkelt att komma igång och även längre in i spelet räcker det i princip att man har koll på kraftmätaren och vet vilket håll vinden blåser. En del skulle kanske säga att det är för simpelt. Men då har de inte förstått vad Mario Golf handlar om. Poängen är nämligen inte att man ska bli någon golfexpert. Det handlar bara om att ha så roligt som möjligt, både när man pustar ut i en vilostol på S:t Andrews klubbhus och när man sitter på bussen på en bortaresa t.ex.

Betyg

 

5/10

Läs 4973 gånger

Lämna en kommentar

Kontrollera att du anger all obligatorisk information, markerad med en asterisk (*). HTML-kod är inte tillåten.

Veckans fråga

Har du bokat Luigi's Mansion 2 HD som släpps 27 juni?

Message!

Poll results are hidden from public viewing.

You are not authorized to vote on this poll.

This poll will be closed in 2 weeks from now

No answer selected. Please try again.
Please select either existing option or enter your own, however not both.
Please select minimum {0} answer(s).
Please select maximum {0} answer(s).
/sv/arkivet/ovrigt/omrostningar/597-har-du-bokat-luigi-s-mansion-2-hd-som-slapps-27-juni?task=poll.vote&format=json
597
radio
1
bottom 200

Kalender

ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30